• Посилання скопійовано

Чи потрібно працівнику щороку подавати нову заяву для ПСП?

Нормами ПКУ не передбачено щорічне подання заяви про застосування ПСП

Чи потрібно працівнику щороку подавати нову заяву для ПСП?

ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до пп. 169.2.1 ПКУ податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Платник податку повинен подати роботодавцю заяву в якій зазначити про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги – пп. 169.2.2 ПКУ.

Застосовування податкової соціальної пільги до нарахованих у вигляді заробітної плати доходів розпочинається з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.

У податковій звітності роботодавцем відображаються всі випадки застосування або незастосування податкової соціальної пільги згідно з отриманими від платників податку заявами про застосування пільги, а також заявами про відмову від такої пільги.

Нормами ПКУ не передбачено щорічне подання заяви про застосування пільги, проте, у разі якщо у платника податків виникає право на застосування податкової соціальної пільги з інших підстав ніж ті, що були зазначені у попередній заяві, то такий платник повинен надати нову заяву з відповідними підтверджуючими документами.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»