• Посилання скопійовано

Схеми незаконного формування податкового кредиту з ПДВ залишаються актуальними

Про це повідомив заступник начальника управління податкової міліції ДПС у м. Києві Олег Журбас під час засідання «круглого столу» щодо річниці введення в дію автоматизованої системи відшкодування ПДВ, де говорили не тільки про переваги цієї системи, а й нагадали про тих, хто використовує ПДВ в незаконних схемах збагачення.

За його словами: «Тільки за минулий рік податковою міліцією міста Києва виявлено незаконно сформованого ПДВ на суму близько 1 мільярда гривень. З цієї суми близько 60 відсотків потрапило під кримінальне провадження. Крім того, за фактом незаконного відшкодування ПДВ у 2011 році підрозділами податкової міліції порушено 52 кримінальні справи, 12 з яких направлено до суду з обвинувальним висновком на суму біля 150 мільйонів гривень».

Олег Іванович стисло зупинився на напрямах, в яких задіяні незаконні схеми формування податкового кредиту з ПДВ. Перший напрям – це закупівля товарів на внутрішньому ринку. Найчастіше незаконний ПДВ формується великими платниками податків під час операцій з нерухомістю. Іншим напрямом, в якому часто використовується незаконний податковий кредит – це експорт товарів. Незаконні схеми здебільшого зосереджуються на ринках зернових та металобрухту. Також оборудки із формування податкового кредиту з ПДВ використовують імпортери, які реалізують товар на митній території України за готівку.

Також Олег Журбас привів декілька прикладів спроб незаконного відшкодування ПДВ.

Під час спілкування з бізнесом, податківці нагадали, що органи ДПС повертають та будуть повертати компенсацію податку на додану вартість виключно добропорядним платникам податків.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»