• Посилання скопійовано

Обкладення ПДВ операцій з постачання продукції за довгостроковими договорами за рахунок бюджету

Лист ДПС у м. Києві від 27.02.2012 р. №803/10/06-406 «Щодо обкладення податком на додану вартість операцій з поставки товарів (робіт, послуг) за рахунок бюджетних коштів»

ДПС у м. Києві роз’яснила обкладення ПДВ операцій з постачання товарів (робіт, послуг) за рахунок бюджетних коштів.

Обкладення ПДВ операцій з постачання товарів (робіт, послуг) за рахунок бюджетних коштів здійснюється на загальних підставах.

Датою виникнення податкових зобов’язань у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є, відповідно до п. 187.7 ст. 187 ПКУ, дата зарахування таких коштів на банківський рахунок платника або дата отримання належної компенсації у будь-якій іншій формі, включаючи зменшення заборгованості такого платника за його зобов’язаннями перед бюджетом.

При цьому п. 187.9 ст. 187 та 198.2 ст. 198 ПКУ чітко визначено особливості справляння ПДВ, зокрема дату виникнення податкових зобов’язань та права на податковий кредит щодо операцій, які здійснюються за довгостроковими договорами.

Датою виникнення податкових зобов’язань виконавця довгострокових договорів (контрактів) є дата фактичної передачі виконавцем результатів робіт за такими договорами (контрактами).

Згідно з п. 198.2 ст. 198 ПКУ датою виникнення права замовника на віднесення сум до податкового кредиту за договорами (контрактами), визначеними довгостроковими відповідно до п. 187.9 ст. 187 ПКУ, є дата фактичного отримання замовником результатів робіт (оформлених актами виконаних робіт) за такими договорами (контрактами).

Отже, у разі постачання/придбання робіт/послуг за договором (контрактом), який відповідно до п. 187.9 ст. 187 ПКУ визначено довгостроковим, та за рахунок бюджетних коштів дата виникнення податкових зобов’язань та податкового кредиту виконавця та замовника визначається відповідно до пунктів 187.9 ст. 187 та 198.2 ст. 198 ПКУ.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»