• Посилання скопійовано

Коли реєструвати податкову накладну

Платник ПДВ — покупець отримав у лютому податкову накладну, яку постачальник виписав у квітні, але зареєстрував в Єдиному реєстрі податкових накладних у травні. В якому місяці покупець може включити до податкового кредиту суму ПДВ за цією податковою накладною?

Якщо податкова накладна та/або розрахунок коригування до податкової накладної зареєстровані в єдиному реєстрі податкових накладних у місяці, наступному за їх виписуванням (але не пізніше ніж протягом 20 календарних днів з моменту їх виписування), то підприємство — покупець товарів/послуг має право відобразити таку податкову накладну та/або розрахунок коригування до податкової накладної у складі податкового кредиту у звітному періоді їх виписування та включити їх до реєстру отриманих податкових накладних у звітному періоді їх виписування за умови дотримання інших вимог щодо формування податкового кредиту, встановлених ПКУ.

Таким чином, суму ПДВ за податковою накладною, яка отримана у квітні, але зареєстрована постачальником в єдиному реєстрі податкових накладних у травні (але не пізніше ніж протягом 20 календарних днів з моменту виписування), покупець може включити до податкового кредиту за звітний податковий період — квітень, за умови дотримання інших вимог щодо формування податкового кредиту, встановлених ПКУ.

З відповідей заступника начальника ДПІ у Сокальському районі Львівської області Державної податкової служби Богдани Володимирівни Жукової під час «гарячої лінії» 16 травня 2012 року

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»