• Посилання скопійовано

Заповнені на комп’ютері податкові накладні не можна дописувати від руки

Чи можна заповнювати податкові накладні за допомогою комп’ютера і кульковою ручкою одночасно?

Відповідно до п. 2 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 р. №1379, податкова накладна заповнюється державною мовою за встановленою формою шляхом:

— або друкування такої форми з подальшим заповненням її платником податку на додану вартість розбірливим почерком ручкою з чорнилом (пастою) синього або чорного кольору без підчисток і виправлень тексту та цифрових даних;

— або заповнення її в електронному вигляді з подальшим друкуванням. Друкована податкова накладна може бути як з клітинками, так і без них.

Отже, дописування чи виправлення даних у податковій накладній вручну (кульковою, гелевою, чорнильною або іншою ручкою) не допускається.

Порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцеві на віднесення сум податку на додану вартість до податкового кредиту.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»