• Посилання скопійовано

Обкладення ПДВ послуг, наданих за межами України

Підприємство-резидент згідно з договором підряду з українським замовником виконує монтаж рухомого майна за межами митної території України. Який порядок обкладення ПДВ зазначених послуг?

Оскільки у запитанні немає повної інформації щодо операції з монтажу рухомого майна, а саме щодо умов договору, порядку проведення розрахунків, сторін підписання актів виконаних робіт, то при вирішенні питання щодо порядку оподаткування зазначених послуг слід урахувати таке.

Відповідно до пп. «б» п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу об’єктом обкладення ПДВ є операції платників податку з:

• постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 цього Кодексу;

• постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 цього Кодексу.

Згідно з пп. «в» п. 186.1 ст. 186 Податкового кодексу у разі, якщо товари складаються, монтуються або встановлюються (з випробуванням чи без нього) продавцем або від його імені, місцем постачання товарів вважається місце, де провадиться складання, монтаж чи встановлення.

Щодо місця постачання послуг, то за загальною нормою (п. 186.4 ст. 186 зазначеного Кодексу) місцем постачання послуг є місце реєстрації постачальника, крім операцій, зазначених у пунктах 186.2 і 186.3 цієї статті. Так, за окремими операціями, переліченими у цих пунктах, місцем постачання вважається:

• місце фактичного постачання — для послуг, пов’язаних з рухомим майном, у тому числі послуг з виконання ремонтних робіт і послуг з переробки сировини, а також інших робіт і послуг, пов’язаних з рухомим майном;

• фактичне місцезнаходження — для нерухомого майна, у тому числі такого, що будується, та для послуг, пов’язаних з нерухомим майном.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»