• Посилання скопійовано

Виписування ПН за ремонт автомобіля при частковій оплаті за страхові кошти

Який порядок виписування податкової накладної станції технічного обслуговування, якщо плата за проведення ремонту автомобіля, який потрапив у ДТП, надходить на рахунок частково у вигляді страхових виплат від страхової компанії, а частково ? від власника автомобіля, не зареєстрованого платником ПДВ?

Послуги з ремонту автомобіля, який потрапив у ДТП, є об’єктом обкладення ПДВ. Тож незалежно від джерел надходження на рахунок СТО компенсації витрат на проведення такого ремонту, а саме: або частково у вигляді страхових виплат від страхової компанії, або у вигляді покриття від страхувальника, СТО на дату виникнення податкових зобов’язань повинна виписати податкову накладну на повну вартість послуг з ремонту такого автомобіля та видати її власнику автомобіля, якщо він є зареєстрованим платником ПДВ. У разі якщо СТО надає послуги з ремонту автомобіля неплатникам ПДВ, два примірники таких податкових накладних залишаються в СТО. При цьому у верхній лівій частині оригіналу такої податкової накладної робиться позначка «Х» та зазначається тип причини «02» — постачання неплатнику податку.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»