• Посилання скопійовано

ПН повинна виписуватися за щоденними підсумками операцій до кожного касового апарата окремо

Головне підприємство розташоване у м. Києві, а філії ? у різних містах України. Скільки ми повинні виписати податкових накладних за щоденними підсумками операцій у разі наявності кількох касових апаратів у структурних підрозділах (філіях), яким не делеговано право виписування податкових накладних?

Відповідно до п. 2 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом ДПА України від 21.12.2010 р. №969 (далі — Порядок №969), податкову накладну складає особа, яка зареєстрована як платник податку в податковому органі та якій присвоєно індивідуальний податковий номер платника податку на додану вартість. Якщо не зареєстровані платниками ПДВ філії та інші структурні підрозділи платника податку самостійно здійснюють постачання товарів/послуг та проводять розрахунки з постачальниками/споживачами, то зареєстрований платник податку, до складу якого входять такі структурні підрозділи, може делегувати філії або структурному підрозділу право виписування податкових накладних. Для цього платник податку повинен кожній філії та структурному підрозділу присвоїти окремий числовий номер, про що письмово повідомити орган державної податкової служби за місцем його реєстрації як платника податку на додану вартість. Згідно з пп. 8.4 п. 8 Порядку №969 податкова накладна виписується за щоденними підсумками операцій (якщо податкова накладна не була виписана на ці операції) у разі: здійснення постачання товарів/послуг за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником податку); виписування транспортних квитків, готельних рахунків або рахунків, які виставляються платнику податку за послуги зв’язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, за винятком тих, у яких форма встановлена міжнародними стандартами; надання платнику податку касових чеків, які містять суму поставлених товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (із визначенням фіскального та податкового номера постачальника). Враховуючи те, що платник ПДВ, до складу якого входять філії та/або структурні підрозділи, не делегував право виписки податкових накладних та при цьому такі філії та/або структурні підрозділи здійснюють операції з використанням касових апаратів, то податкова накладна повинна виписуватися за щоденними підсумками операцій до кожного касового апарата окремо. При цьому такі податкові накладні виписуються від імені платника податку (головного підприємства).

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»