• Посилання скопійовано

Роз’яснено порядок нарахування податкових зобов’язань із ПДВ при крадіжці або знищенні товару пожежею

Лист ДПСУ від 11.04.2012 р. №5378/5/15-3416 «Щодо нарахування податкових зобов’язань із ПДВ при знищенні товару через пожежу або крадіжку»

Розглядаючи порядок нарахування податкових зобов’язань з ПДВ при знищенні товару через пожежу або крадіжку ДПС зазначила, що:

якщо платником податку суми ПДВ, сплачені при придбанні товарно-матеріальних цінностей, віднесені до складу податкового кредиту, то оскільки у зв’язку з їх викраденням (знищенням в результаті пожежі) вони не можуть бути використані у господарській діяльності, платник податку повинен нарахувати податкові зобов’язання незалежно від того, чи встановлено винних осіб та чи стягуються з таких осіб втрати. При цьому відшкодування заподіяних втрат винними особами не призводить до додаткового виникнення податкових зобов’язань з ПДВ;

у випадку коли платник податків не здійснив відповідного нарахування податкових зобов’язань з ПДВ за результатом викрадення (знищення в результаті пожежі) товарно-матеріальних цінностей, а органом ДПС в ході проведення документальної перевірки буде встановлений факт заниження податкових зобов’язань з ПДВ та донараховані податкові зобов’язання з ПДВ, до даного платника податку будуть застосовані відповідні фінансові санкції.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»