• Посилання скопійовано

Податкові накладні у туристичному бізнесі

Як відображаються податкові накладні, отримані від постачальників товарів (послуг), які формують туристичний продукт, у Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних?

Узагальнюючою податковою консультацією щодо окремих питань оподаткування туроператорської та турагентської діяльності, затвердженою наказом ДПС України від 16.02.2012 р. №126, визначено, що оскільки суми податку на додану вартість, сплачені у вартості товарів (послуг), які формують туристичний продукт, не беруть участі у формуванні об’єкта обкладення ПДВ, такі суми прирівнюються до витрат, призначених для операцій, які не є об’єктом оподаткування. Тож податкові накладні, отримані від постачальників товарів (послуг), які формують туристичний продукт, відображаються у Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних у розділі ІІ «Отримані податкові накладні», де вартість товарів (послуг) без урахування ПДВ відображається у графі 11 «вартість без ПДВ», а сума ПДВ — у графі 12 «сума ПДВ», призначених для відображення операцій, які звільнені від оподаткування або не є об’єктами оподаткування.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»