• Посилання скопійовано

Затверджено Порядок укладення та виконання договорів про ціноутворення з метою оподаткування

Постанова КМУ від 22.08.2012 р. №787 «Про затвердження Порядку укладення та виконання договорів про ціноутворення для цілей оподаткування», набере чинності 01.01.2013 р.

Кабмін затвердив Порядок укладення та виконання договорів про ціноутворення для цілей оподаткування, який визначає механізм укладення та виконання договорів про ціноутворення з метою оподаткування між великим платником податків (ВПП) та ДПС.
Так, для укладення договору ВПП подає ДПС заяву за формою згідно з дод. 1 до Порядку, до якої додаються:
1) проект договору, підписаний керівником (уповноваженою особою) великого платника податків, у двох примірниках за формою згідно з додатком 2;
2) копії:
— статуту, установчого договору;
— договорів поставки, крім договорів поставки товарів (робіт, послуг) ВПП непов’язаними особами у разі, коли їх вартість становить менш ніж 95 відсотків загальної вартості товарів (робіт, послуг), необхідних для виробництва певного виду продукції, а також інших договорів за рішенням такого платника;
3) інформація про пов’язаних осіб за формою, затвердженою Мінфіном.
У проекті договору передбачається метод визначення звичайної ціни товарів (робіт, послуг), яка визначається шляхом застосування одного з методів, передбачених п. 39.2 ст. 39 ПКУ в установленій послідовності, за умови, що кожний наступний метод застосовується у разі, коли така ціна не може бути визначена за попереднім методом.
Строк розгляду ДПС поданих ВПП заяви та документів становить 20 днів. Голова ДПС у разі згоди з умовами договору підписує 2 примірники договору, які мають однакову юридичну силу, один з яких надсилається ВПП.
У разі потреби ДПС надсилає запити іншим органам держвлади України та органам влади іноземних держав щодо проведення перевірки та/або подання інформації, необхідної для укладення договору, у зв’язку з чим розгляд заяви зупиняється, але не більш як на 30 днів. Про це ДПС повідомляє ВПП.
Якщо в поданих ВПП документах виявлено недостовірну інформацію або встановлено, що його не включено до Реєстру ВПП, ДПС повертає документи платникові з обґрунтуванням причини. ВПП має право повторно подати документи на розгляд ДПС після усунення виявлених недоліків.
Внесення змін до договору або його розірвання здійснюється за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»