• Посилання скопійовано

У разі продажу після 01.01.2012 р. імпортованих раніше товарів у ПН слід зазначати код УКТ ЗЕД

Платником було придбано та імпортовано у 2010 р. кондиціонери, які у подальшому було введено в експлуатацію як основні засоби. У 2012 р. прийнято рішення щодо їх продажу. Чи потрібно у цьому випадку зазначати у податковій накладній код УКТ ЗЕД і реєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних?

Відповідно до п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.
При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку — продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, порядок ведення якого затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. №1246 (далі — Реєстр).
Пунктом 11 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу встановлено умови, за яких виписані податкові накладні підлягають обов’язковій реєстрації у Реєстрі. Зокрема, з 01.01.2012 р. реєстрація податкових накладних платниками ПДВ — продавцями в Реєстрі запроваджується для платників цього податку, у яких сума ПДВ за однією податковою накладною становить понад 10 тис. грн. Податкова накладна, в якій сума ПДВ не перевищує 10 тис. грн, не підлягає включенню до Реєстру.
При цьому зауважимо, що податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних і ввезених на митну територію України товарів, з 01.01.2012 р. підлягає включенню до Реєстру незалежно від розміру ПДВ за однією податковою накладною.
Отже, Податковим кодексом з 01.01.2012 р. запроваджено обов’язкову реєстрацію податкових накладних (незалежно від розміру ПДВ за однією податковою накладною), виписаних на операції з постачання товарів, ввезених на митну територію України.
Таким чином, у разі продажу після 01.01.2012 р. імпортованих товарів, як тих, ввезення яких відбулося раніше, так і тих, які було ввезено після зазначеної дати, підлягають включенню до Реєстру незалежно від розміру ПДВ за однією податковою накладною. Тому при продажу після 01.01.2012 р. імпортованих раніше товарів (кондиціонерів) у податковій накладній слід зазначати код УКТ ЗЕД і реєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»