• Посилання скопійовано

Постачання землі під об’єктом нерухомості звільняється від ПДВ

Наше підприємство продає земельну ділянку, на якій розташовані нежитлові будівлі. Чи звільняється така операції від обкладення ПДВ?

Відповідно до підпункту 197.1.21 пункту 197.1 статті 197 Кодексу звільняються від оподаткування операції з постачання (продажу, передачі) земельних ділянок, земельних часток (паїв), крім тих, що розміщені під об’єктами нерухомого майна та включаються до їх вартості відповідно до законодавства (з урахуванням положень абзацу 1 підпункту 197.1.13 пункту 197.1 статті 197 цього Кодексу).
При цьому необхідно враховувати порядок нарахування амортизації на об’єкти нерухомості, розташовані на земельних ділянках, визначений статтею 147 Кодексу, та порядок відображення в обліку об’єктів нерухомості та земельних ділянок, на яких вони розташовані.
Таким чином, якщо здійснюється операція з поставки (продажу, передачі) земельної ділянки, розташованої під об’єктом нерухомості, як окремого об’єкта, то така операція з відчуження звільняється від обкладення ПДВ (за умови відображення в обліку придбання такої ділянки як окремого об’єкта).

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»