• Посилання скопійовано

Податкові накладні повинні бути заповнені державною мовою

Лист ДПСУ від 05.03.2013 р. №1284/К/15-3114

Податкові накладні повинні бути заповнені державною мовою

ДПСУ нагадує, що відповідно до Порядку заповнення податкової накладної, накладна заповнюється державною мовою за встановленою формою.

Згідно статті 10 Конституції України державною мовою в Україні є українська мова.

Регіональна мова або мова меншини (мови) використовуються на відповідній території України в роботі місцевих органів державної влади, органів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, застосовується і вивчається в державних і комунальних навчальних закладах, а також використовується в інших сферах суспільного життя в межах і порядку, що визначаються Законом.

Враховуючи вищевказане, а також те, що вимоги стосовно заповнення податкової накладної та безпосередньо форми останньої стосуються не лише одного певного регіону, а території України в цілому, податкові накладні повинні заповнюватись державною мовою.

 

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»