• Посилання скопійовано

Мінфін виправдався за відсутність реквізиту в податковій накладній

Мінфін переклав на Міндоходів відповідальність за бездіяльність щодо виконання пп. «й» п. 201.1 ст. 201 ПКУ, яким з 01.07.2013 р. повернуто обов'язковий реквізит податкової накладної «номер і дата митної декларації»

Мінфін виправдався за відсутність реквізиту в податковій накладній

Авторы письма сообщили, что они неоднократно напоминали Миндоходов (ГНСУ), как главному администратору в этом вопросе, о необходимости внесения соответствующих изменений в приказ Минфина об утверждении формы налоговой накладной и предлагали предоставить соответствующие предложения.

Кроме того, минфиновцы отметили, что налоговики вправе утвердить собственный приказ о форме и порядке заполнения налоговой накладной.

Как видим, полномочия между этими ведомствами до сих пор еще не распределены, а учитывая недавно одобренные ВРУ невнятные полномочия налоговиков, процесс распределения обещает быть зрелищным (письмо от 13.06.2013 г. № 31-08120-10-10/18039).

Напомним, что Миндоходов разработан законопроект об отмене пп. «й» п. 201.1 ст. 201 НКУ.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»