• Посилання скопійовано

Скарга на несумлінного автора податкової накладної подається у періоді її виписки

У разі порушення продавцем товарів порядку реєстрації податкової накладної в ЄРПН, покупець таких товарів має право додати заяву із скаргою на продавця до декларації за звітний період, в якому складена така податкова накладна

Скарга на несумлінного автора податкової накладної подається у періоді її виписки

ГНСУ в г. Киеве отметила, что сумма НДС, указанная в налоговой накладной, которая зарегистрирована в ЕРНН в месяце, следующем за месяцем ее выписки (но не позднее чем в течение пятнадцати календарных дней с момента выписки), отражается в составе налогового кредита покупателя товаров/услуг в отчетном периоде выписки такой налоговой накладной.

Поэтому в случае нарушения продавцом товаров/услуг порядка регистрации налоговой накладной в ЕРНН, покупатель таких товаров/услуг имеет право приложить заявление с жалобой на продавца к декларации за отчетный период, в котором составлена такая налоговая накладная (Письмо Миндоходов в г. Киеве от 25.06.2013 г. № 1418/10/06-406).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»