• Посилання скопійовано

Якщо звичайна ціна перевищує суму постачання виписуємо дві податкові накладні

Платник ПДВ при постачанні товарів/послуг, звичайна ціна яких перевищує суму постачання, повинен виписати дві податкові накладні

Якщо звичайна ціна перевищує суму постачання виписуємо дві податкові накладні

Одна податкова накладна, де вказується загальний обсяг поставки та сума ПДВ, надається покупцеві та вноситься до розділу І реєстру виданих та отриманих податкових накладних (далі – Реєстр) у загальновстановленому порядку. Друга податкова накладна, де обсяг поставки та сума ПДВ визначається на суму перевищення звичайної ціни над фактичною, покупцю не надається і всі її примірники зберігаються у продавця, при цьому, у розділі І Реєстру «Видані податкові накладні»:

у графі 1 записується порядковий номер податкової накладної;

у графі 2 вказується дата виписки податкової накладної;

у графі 3 вказується порядковий номер податкової накладної, що відповідає номеру з графи 1;

у графі 4 зазначається «ПНП01» - податкова накладна, виписана на суму перевищення звичайної ціни над фактичною;

у графі 5 «найменування (П. І. Б. - для фізичної особи - підприємця)» та у графі 6 «індивідуальний податковий номер» зазначаються реквізити особи - продавця, що виписує податкову накладну, де обсяг поставки та сума ПДВ визначається на суму перевищення звичайної ціни над фактичною;

у графах 7 - 12 відображається інформація щодо постачання товарів/послуг.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»