• Посилання скопійовано

Виправлення помилки в новому Реєстрі податкових накладних: роз'яснюють податківці

ДФСУ роз’яснила, як виправити помилку у Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних, який буде використовуватися в грудні 2014 року

Виправлення помилки в новому Реєстрі податкових накладних: роз'яснюють податківці

ДФСУ в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 101.21) зазначає, що відповідно до п. 1 розд. І Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом Мінфіну від 22.09.2014 р. № 958 виправлення помилки в Реєстрі здійснюється методом ”сторно” за правилами, передбаченими для бухгалтерського обліку, у момент виявлення такої помилки.

Коригування помилкових записів у Реєстрі не призводить до потреби формування нових (уточнюючих) реєстрів.

При виправленні помилки методом ”сторно” до Реєстру одночасно вносяться два записи: помилковий запис зі знаком ”-” та правильний запис зі знаком ”+”.

Метод ”сторно” здійснюється шляхом зворотного запису на величину помилки в тому звітному періоді, у якому вона виявлена. При здійсненні такого зворотного запису платником податку:

  • у графі 1 розділів I та/або II Реєстру зазначається порядковий номер запису;
  • графах 2 - 6 розділу I та/або графах 2 - 7 розділу II Реєстру дублюються реквізити документа, кількісні показники якого сторнуються;
  • у відповідних графах 7 - 16 розділу I та/або графах 9 - 21 розділу II Реєстру кількісні показники зазначаються з відповідним знаком ”+” чи ”-”.

При цьому, якщо виправлення помилки потребує подання платником податку уточнюючого розрахунку, то до виду документа додається літера ”У” (наприклад: ПНПУ). Крім того, запис щодо включення показників такого документа до уточнюючого розрахунку робиться окремим рядком у рядку ”З них включено до уточнюючих розрахунків за звітний період” Реєстру.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»