• Посилання скопійовано

Податковий кредит на підставі бухгалтерської довідки: як відобразити у декларації?

ДФС роз'яснила порядок відображення у звітності з ПДВ операцій з включення до податкового кредиту сум ПДВ з вартості товарів/послуг, необоротних активів, придбаних до 01.07.2015 р.

Податковий кредит на підставі бухгалтерської довідки: як відобразити у декларації?

ДФСУ у листі від 03.10.2016 р. №21411/6/99-99-15-03-02-15 нагадує, що платник податку може включити на підставі бухгалтерської довідки до податкового кредиту суми податку, сплачені (нараховані) у вартості товарів/послуг, необоротних активів, придбаних до 1 липня 2015 року,  які після цієї дати починають використовуватися повністю або частково в оподатковуваних операціях у межах госпдіяльності платника податку.

У декларації з ПДВ дані бухгалтерської довідки за вищевказаними операціями відображаються відповідно у рядках 10.1, 10.2 та 11.1, 11.2.

При заповненні рядків 10.1 та/або 10.2 подається додаток 5 до декларації.

У таблиці 2 "Операції з придбання з податком на додану вартість, які підлягають оподаткуванню за основною ставкою та ставкою 7 %" розділу II "Податковий кредит" додатка 5 зазначаються дані такої бухгалтерської довідки:

  • у графі 2 "Постачальник (індивідуальний податковий номер)" зазначається індивідуальний податковий номер платника податку;
  • у графі 3 "Податкова накладна, інший документ / період складання" - дата складання бухгалтерської довідки;
  • у графі 5 - фактичний обсяг постачання (без податку на додану вартість);
  • у графах 6 або 7 - сума ПДВ, обрахована за відповідною ставкою податку (20 % чи 7 %).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»