• Посилання скопійовано

При касовому методі зобов’язання з ПДВ виникають на дату отримання векселя

На дату отримання векселя постачальник повинен визначити податкові зобов’язання з ПДВ та скласти відповідну податкову накладну

При касовому методі зобов’язання з ПДВ виникають на дату отримання векселя

ДФС у листі від 28.10.2016 р. № 23368/6/99-99-15-03-02-15 нагадала, що касовий метод для цілей оподаткування ПДВ – це метод податкового обліку, за яким дата виникнення:

- податкових зобов'язань визначається як дата зарахування (отримання) коштів на банківський рахунок (у касу) платника податку або дата отримання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) ним товарів (послуг),

- права на податковий кредит визначається як дата списання коштів з банківського рахунку (видачі з каси) платника податку або дата надання інших видів компенсацій вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) йому товарів (послуг).

З метою застосування пп. 14.1.266 ПКУ іншими видами компенсації вартості поставлених (або тих, що підлягають поставці) товарів (послуг) вважається компенсація вартості таких товарів (послуг) будь-яким способом, відмінним від оплати грошовими коштами.

Отже, з метою визначення платником, який застосовує касовий метод податкового обліку, дати виникнення податкових зобов'язань та/або права на податковий кредит, погашення заборгованості за поставлені товари/послуги шляхом надання простого векселя  вважається іншим видом компенсації вартості таких поставлених товарів/послуг.

На дату отримання векселя постачальник повинен визначити податкові зобов’язання з ПДВ та скласти відповідну податкову накладну. Така податкова накладна підлягає обов’язковій реєстрації в ЄРПН.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»