• Посилання скопійовано

ДФС про списання коштів з електронного ПДВ-рахунку

У разі наявності податкового боргу кошти, що надходять від такого платника або в результаті стягнення боргу органами ДФС, зараховуються за черговістю виникнення боргу незалежно від напряму сплати, що визначив платник

ДФС про списання коштів з електронного ПДВ-рахунку

ДФС у Житомирській області у листі від 31.03.2017 р. №1193/6/06-30-12-01-19 нагадує, що відповідно до п. 200.2 ПКУ для перерахування ПДВ до бюджету ДФС надсилає Держказначейству, в якому відкриті рахунки платників у СЕА ПДВ, реєстр платників, в якому зазначаються:

  • назва платника,
  • податковий номер та індивідуальний податковий номер платника,
  • звітний період,
  • сума податку, що підлягає перерахуванню до бюджету.

На підставі такого реєстру Держказначейство не пізніше останнього дня строку, встановленого ПКУ для самостійної сплати податкових зобов'язань, перераховує суми податку до бюджету.

З метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску органами ДФС відкриваються інтегровані картки платників (ІКП) за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками.

ІКП містить інформацію про облікові операції та облікові показники, які характеризують стан розрахунків платника податків з бюджетами та цільовими фондами за відповідним видом платежу.

Облік нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску відображається в ІКП окремими обліковими операціями в хронологічному порядку. При цьому кожна операція фіксується в окремому рядку із зазначенням виду операції та дати її проведення.

Інформаційна система органів ДФС після відображення облікової операції забезпечує автоматичне проведення в ІКП розрахункових операцій.

У разі наявності у платника податкового боргу кошти, що надходять від такого платника або в результаті стягнення боргу органами ДФС, зараховують за черговістю виникнення боргу незалежно від напряму сплати, що визначив платник:

  • насамперед - кошти зараховуються в рахунок погашення основної суми боргу,
  • далі - в рахунок погашення штрафних (фінансових) санкцій, нарахованих на такий борг,
  • в останню чергу - в рахунок погашення пені, нарахованої на такий борг.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Житомирській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»