• Посилання скопійовано

Порядок складання податкових накладних платником податку, який застосовує касовий метод обліку

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо порядку складання податкових накладних платником податку, який застосовує касовий метод податкового обліку з ПДВ

Порядок складання податкових накладних платником податку, який застосовує касовий метод обліку

ДФСУ у листі від 23.08.2017 р. №1729/6/99-99-15-03-02-15/ІПК роз'яснила, що для платника податку, який застосовує касовий метод визначення податкових зобов’язань з ПДВ, з метою складання зведеної податкової накладної, ритмічним характером постачання вважається отримання платником податку оплати за товари/послуги два та більше разів на місяць.

Таким чином, платник податку, який застосовує касовий метод податкового обліку з ПДВ відповідно до п. 44 підрозділу 2 розділу XX ПКУ, може складати не пізніше останнього дня місяця, в якому було отримано кошти від окремого покупця платника податку два або більше разів, зведені податкові накладні на кожного такого покупця з урахуванням усієї суми отриманих від нього коштів, протягом такого місяця, у тому числі, якщо в такому місяці не здійснювалося постачання товарів/послуг, визначених п. 44 підрозділу 2 розділу XX ПКУ.

***

Читайте також:

У які терміни формується податковий кредит за касовим методом у 2017 році

Відображаємо податковий кредит за касовим методом у разі оплати за товари у різних місяцях

Складення зведених податкових накладних при застосуванні касового методу

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»