• Посилання скопійовано

Строк для визнання податкового кредиту за зареєстрованими ПН/РК збільшено до 1095 днів

Оприлюднено текст Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України"

Строк для визнання податкового кредиту за зареєстрованими ПН/РК збільшено до 1095 днів

Як ми повідомляли, 30 листопада Президент підписав Закон від 09.11.2017 р. №2198-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо стабілізації розрахунків на Оптовому ринку електричної енергії України". Сьогодні оприлюднено й сам текст закону, з яким можна ознайомитися тут>>

 

Що і для кого змінюється?

1) Збільшено строк, протягом якого покупець має право віднести суми ПДВ за зареєстрованими ПН та РК, до податкового кредиту - з 365 до 1095 днів.

2) Знято обмеження 365 календарних днів для можливості реєстрації в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування, складених починаючи з 1 липня 2015 року.  Сподіваємося, що податківці будуть вважати ці нововведення як реєстрацію ПНта РК в ЄРПН без обмежень в терміні.

3) Встановлено штраф у розмірі 50% суми ПДВ, зазначеної в таких податкових накладних/розрахунках коригування, у разі порушення строку реєстрації на 366 і більше календарних днів.

4) Тимчасово, до 01.07.2018 року, до виробників електричної енергії, що здійснюють постачання електричної енергії державному підприємству “Енергоринок”, та станом на 01.01.2016 року мали податковий борг з ПДВ, не будуть:

  • застосовувати штрафи, передбачені статтею 120-1, статтею 126 ПКУ (в частині ПДВ),
  • нараховувати пеню, встановлену підрозділом “а” пп. 129.1.1 ПКУ (в частині ПДВ).

 

Коли зміни наберуть чинності?

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон опублікований 2 грудня 2017 року в "Голосі України" №226, а отже чинний з 3 грудня 2017 року. Більше тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»