• Посилання скопійовано

Складаємо розрахунок коригування до підсумкової податкової накладної у разі повернення товару

Який порядок заповнення розрахунку коригування, що складається продавцем у разі повернення покупцем (який не є платником податку) товару, який був реалізований йому за готівку та відображений постачальником у податковій накладній, складеній за щоденними підсумками операцій? Консультує ДФСУ

Складаємо розрахунок коригування до підсумкової податкової накладної  у разі повернення товару

Податківці у підкатегорії 101.16 ресурсу "ЗІР" зазначили, що у розрахунку коригування до ПН вказується дата складання та порядковий номер податкової накладної, складеної за щоденними підсумками операцій, до якої складається такий розрахунок коригування.

В табличній частині такого розрахунку коригування, зокрема, в розділі Б зазначаються: 

  •      в графі 1 – номер рядка податкової накладної, що коригується;
  •      в графі 2 – причина коригування (наприклад: повернення товарів);
  •      в графі 3 – група товару, який повертається;
  •      графа 9 та графа 10 залишаються незаповненими.

У графі 13 вказується обсяг товару, повернутому покупцем (без ПДВ), в даному випадку такий показник вказується зі знаком «-».

Залежно від того, як оподатковувалась ПДВ така операція (за основною ставкою, ставками 7%, чи звільнялася від оподаткування ПДВ) у розрахунку коригування вказується код ставки та заповнюється відповідна графа розділу А розрахунку коригування.

 При цьому оскільки при складанні податкової накладної за щоденними підсумками операцій інформація щодо одиниці виміру товару/послуги     (умовного постачання), коду, кількості (об’єму, обсягу) та ціни постачання одиниці товару не зазначається, то і при складанні розрахунку коригування до такої податкової накладної така інформація не вказується. Тобто, показники, які не заповнювались у податковій накладній, складеній за щоденними підсумками операцій, у розрахунку коригування заповненню також не підлягають.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»