• Посилання скопійовано

Заява за формою №1-ПДВ: коли можна не зазначати відомості про головного бухгалтера?

Чи обов’язкове заповнення поля «Головний бухгалтер або особа, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку» у реєстраційній заяві платника ПДВ за формою № 1-ПДВ? Консультує ДФСУ

Заява за формою №1-ПДВ: коли можна не зазначати відомості про головного бухгалтера?

ДФСУ у підкатегорії 101.02 ресурсу "ЗІР"  роз'яснила, що у полі «Головний бухгалтер або особа, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку» реєстраційної заяви платника ПДВ (форма №1-ПДВ) передбачено необхідність вказувати відомості лише про відповідальну особу платника, на яку покладено обов’язок ведення бухгалтерського обліку на підприємстві. Такою особою може бути головний бухгалтер, бухгалтер, керівник та власник підприємства. 

Якщо ведення бухгалтерського обліку на договірних засадах здійснює інша юридична або фізична особа, поле «Головний бухгалтер або особа, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку» прокреслюється. У такому випадку до Реєстраційної заяви слід додати копію документу, який підтверджує зазначений факт.

Читайте також: Особливості реєстрації платником ПДВ: аналітика від Дт-Кт

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»