• Посилання скопійовано

Уряд запровадив порядок розстрочення зі сплати ПДВ при імпорті обладнання

Кабмін запровадив механізм розстрочки зі сплати ПДВ при імпорті обладнання, яке не має аналогів в Україні та потрібне для модернізації виробничих потужностей

Уряд запровадив порядок розстрочення зі сплати ПДВ при імпорті обладнання

Кабінет Міністрів запроваджує механізм розстрочки зі сплати ПДВ при імпорті обладнання, яке не має аналогів в Україні і потрібне для модернізації виробничих потужностей. Рішення ухвалене на засіданні Уряду за пропозицією Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, - повідомляє "Урядовий портал".

«Обладнання, яке буде ввезено, – розстрочка на 24 місяці. Це означає, що обладнання буде одразу на 20% дешевше, - сказав Володимир Гройсман. - Це дозволить модернізувати виробництво, створити нові робочі місця, створити якісний продукт і буде конкурентним на світових ринках».

Наразі тексту відповідної Постанови ще не оприлюднено. Тому невідомо, з якої дати почнуть діяти нові правила сплати ПДВ. Як тільки з'явиться відповідна інформація, одразу про неї повідомимо. 

Також щодо цього питання висловивcя Мінфін. Докладніше читайте тут>> 

*** 

Звертаємо увагу: Саме п. 65 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ визначено весь перелік кодів УКТ ЗЕД, сплата ПДВ за якими підпадає під розстрочення.

Докладно про розстрочення сплати ПДВ при імпорті обладнання ми писали у нашій аналітиці>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»