• Посилання скопійовано

Відображаємо в обліку з ПДВ недостачу/викрадення ТМЦ

Як в податковому обліку з ПДВ відобразити недостачу/викрадення товарно – матеріальних цінностей/ нематеріальних активів, якщо сума компенсації відшкодовується винною особою або її не встановлено? Консультує ДФСУ

Відображаємо в обліку з ПДВ недостачу/викрадення ТМЦ

ДФСУ у підкатегорії 101.15 ресурсу "ЗІР" зазначила, що кошти, що надходять платнику ПДВ як компенсація винною особою нестачі товарно-матеріальних цінностей або як відшкодування збитків за пошкоджене, знищене або викрадене майно (без урахування штрафних санкцій і пені), розцінюється як компенсація вартості таких товарно-матеріальних цінностей або майна та відповідно включаються до бази оподаткування ПДВ.

 Якщо особу, винну у нестачі, пошкодженні, знищенні або викрадені майна, не встановлено, та відповідно відшкодування збитків винною особою не відбувається, то платник ПДВ повинен нарахувати податкові зобов’язання з ПДВ згідно з п. 198.5 ПКУ, виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до п. 189.1 ПКУ, оскільки такі ТМЦ або майно не можуть бути використані в господарській діяльності платника податку.

***

Читайте також:

Списання ТМЦ і готової продукції у зв’язку з пожежею: що з ПДВ? 

ТМЦ використані при наданні послуги: як відобразити в податковій накладній? 

Нарахування податкових зобов'язань з ПДВ при списанні ТМЦ 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»