• Посилання скопійовано

Помилково сплачено кошти на бюджетний рахунок замість електронного рахунку з ПДВ: як повернути?

Підприємство помилково сплатило 4000 грн на бюджетний рахунок замість свого електронного рахунку з ПДВ. Звернулися письмово, щоб з бюджетного рахунку було перераховано кошти на рахунок з ПДВ. Гроші були перераховані. Зараз вони знаходяться на рахунку, але на цю суму ПН не реєструються. Як повернути ці кошти?

Помилково сплачено кошти на бюджетний рахунок замість електронного рахунку з ПДВ: як повернути?

На це запитання відповіла ДФС у Львівській області під час семінару.

Податківці наголосили, що механізм повернення коштів з електронного рахунку платника податку на його поточний рахунок визначено п. 200-1.6 ПКУ  і п. 21 Порядку № 569, де зазначено: якщо на дату подання декларації з ПДВ сума коштів на електронному рахунку платника податку перевищує суму, що підлягає перерахуванню до бюджету відповідно до поданої звітності, платник податку має право подати контролюючому органу у складі податкової декларації заяву, відповідно до якої такі кошти підлягають перерахуванню на поточний рахунок платника податку, реквізити якого зазначаються в заяві, у сумі залишку коштів, що перевищує суму податкового боргу з податку та суму узгоджених податкових зобов'язань з податку, або до бюджету в рахунок сплати податкового боргу з податку, що виник починаючи з 1 липня 2015 року.

При цьому перерахування коштів на поточний рахунок платника може здійснюватися за відсутності перевищення суми податку, зазначеної у виданих податкових накладних, складених у звітному періоді та зареєстрованих в Реєстрі, над сумою податкових зобов'язань з податку за операціями з постачання товарів/послуг, задекларованих в податковій звітності з податку у цьому звітному періоді.

***

Читайте також: Декларація з ПДВ: повертаємо зайво сплачені кошти

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»