• Посилання скопійовано

Несвоєчасно зареєстрували РК до заблокованої ПН? Очікуйте штрафу!

Після блокування податкової накладної з'явилися умови щодо її коригування. Звісно до її розблокування РК зареєструвати не вдасться. Чи буде штраф за його несвоєчасну реєстрацію?

Несвоєчасно зареєстрували РК до заблокованої ПН? Очікуйте штрафу!

На підставі норм статті 120-1 ПКУ та правил реєстрації ПН та РК податківці в індивідуальній консультації від 02.05.2018 р. №1963/6/99-99-12-02-01-15/ІПК розмежували правила накладання штрафів за несвоєчасно реєстрації заблокованих ПН та РК до них.

Зокрема їх висновок такий: у разі порушення термінів реєстрації ПН та РК до них в ЄРПН застосовуються штрафні санкції передбачені статтею 120-1 ПКУ. А у разі зупинення реєстрації ПН та РК в ЄРПН ці штрафні санкції не застосовуються на період зупинки реєстрації таких податкових накладних та/або розрахунків коригування до прийняття рішення контролюючим органом щодо відновлення реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування.

Тож виходить, що за несвоєчасну реєстрацію РК до розблокованих ПН доведеться сплатити штраф.

Про це та про шляхи уникнення штрафу читайте в нашому коментарі до іншої індивідуальної податкової консультації. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»