• Посилання скопійовано

Код товару/послуги в РК до ПН слід зазначати чинний на дату його складання

Податківці роз'яснили, як складати розрахунок коригування до податкових накладних, складених до 01.01.2017 р. Щоправда, тільки в частині коду УКТ ЗЕД товару та коду ДКПП послуги

Код товару/послуги в РК до ПН слід зазначати чинний на дату його складання

«Вісник. Офіційно про податки»

Починаючи з 01.01.2017 р. згідно із змінами, внесеними до п. 201.1 ПКУ, при складанні податкової накладної запроваджено обов’язкове заповнення коду товару відповідно до УКТ ЗЕД, для послуг — коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (далі — ДКПП).

Коди товарів відповідно до УКТ ЗЕД зат­верджено Законом про Митний тариф. Коди послуг згідно з ДКПП визначено у ДК 016:2010.

Отже, у розрахунку коригування до податкової накладної, складеної до 01.01.2017 р., в обов’язковому порядку зазначається код товару відповідно до УКТ ЗЕД/код послуги згідно з ДКПП, чинний на час складання таких розрахунків коригування.

Алла Кононова,

начальник відділу розгляду звернень з ПДВ Управління вдосконалення непрямого оподаткування Департаменту методологічної та нормотворчої роботи ДФС України

 

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»