• Посилання скопійовано

Для кількох різних причин коригування – відповідна кількість РК до ПН

Одним розрахунком коригування можна внести зміни до кількох рядків ПН за умови, що застосовується одна причина коригування. Якщо ж причин коригування кілька, то складається відповідна кількість таких РК

Для кількох різних причин коригування – відповідна кількість РК до ПН

ДФСУ у підкатегорії 101.15 ресурсу «ЗІР» зазначила, що відповідно до п. 21 Порядку №1307, у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань, а також у випадку виправлення помилок, допущених при складанні податкової накладної, не пов’язаних зі зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, відповідно до ст. 192 ПКУ постачальник (продавець) товарів/послуг складає розрахунок коригування, в графі 2 табличної частини якого зазначається причина коригування.

Одним розрахунком коригування можна внести зміни до кількох рядків податкової накладної за умови, що застосовується одна причина коригування. У такому випадку у розрахунку коригування має бути відповідна кількість «пар» рядків.

Для кількох різних причин коригування складається відповідна кількість таких розрахунків коригування.

Відповідні роз’яснення надано також листом ДФС від 22.06.2018 р. №18983/7/99-99-15-03-02-17. Про нього ми писали ось тут>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»