• Посилання скопійовано

Розблокували РК до ПН: як відобразити його у декларації з ПДВ?

ДФС розглянула питання щодо порядку коригування податкових зобов'язань постачальника на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, реєстрацію якого в ЄРПН було зупинено, та який у подальшому зареєстровано в ЄРПН

Розблокували РК до ПН: як відобразити його у декларації з ПДВ?

ДФСУ в індивідуальній консультації від 25.07.2018 р. №3260/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зазначила, що  платник податку може зменшити податкові зобов'язання на суму ПДВ, зазначену у розрахунку коригування до податкової накладної, реєстрацію якого у ЄРПН зупинено, лише після припинення процедури такого зупинення:

  • у разі своєчасної реєстрації в ЄРПН такого розрахунку коригування - у декларації з ПДВ того звітного (податкового) періоду, в якому його складено;
  • у разі несвоєчасної реєстрації в ЄРПН - у декларації з ПДВ того звітного (податкового) періоду, в якому його зареєстровано в ЄРПН.

У випадку виникнення невідповідності між показниками податкової звітності з ПДВ та даними ЄРПН з метою правильного обрахунку показника ∑перевищ платнику податку необхідно виправити таку невідповідність шляхом подання уточнюючих розрахунків за відповідні звітні періоди, згідно з п. 50.1 ПКУ.

Отже, період, у якому відбувається зменшення ПЗ з ПДВ постачальника залежить лише від термінів реєстрації в ЄРПН РК. Він не залежить від проміжку часу, що минув від дати складання такого розрахунку коригування до дати його отримання покупцем, а також від причин затримки реєстрації в ЄРПН такого розрахунку коригування.

Звертаємо увагу: заблокований РК до ПН у звітному місяці його складання слід ще показати у таблиці 1.1 додатку 1 до декларації з ПДВ. Про це тут.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»