• Посилання скопійовано

Як заповнювати Таблицю даних, аби її прийняли податківці

Хмельницькі податківці розповіли головні правила заповнення Таблиці даних платника податку, а також наголосили, що подавати її потрібно із поясненнями

Як заповнювати Таблицю даних, аби її прийняли податківці

ДФС у Хмельницькій області нагадує, що платник податку має право подати до ДФСУ Таблицю даних платника податку (ТПП) – це та додаткова інформація, яку подає платник ПДВ з метою убезпечити себе від блокування податкової накладної.

Таблиця даних платника заповнюється та подається тільки в електронному вигляді. Здійснюється це через особистий кабінет платника податку або через програмне забезпечення типу M.E.doc та аналогічного.

В Таблиці відповідно до виду економічної діяльності необхідно обов’язково зазначити коди товарів згідно з УКТ ЗЕД/послуг згідно з Державним класифікатором продукції послуг (ДК 016-2010), що на постійній основі таким платником постачаються (виготовляються), а також зазначаються коди товарів/послуг, які ним придбаваються (отримуються) для їх виготовлення.

Таблиця даних платника податку подається разом із поясненням, в якому зазначається діяльність, із можливим посиланням на податкову та іншу звітність платника податку.

Таблицю разом з поясненнями розглядає регіональна комісія ДФС протягом 5 робочих днів з дня її отримання. Дана комісія й приймає рішення щодо врахування Таблиці. Про дане рішення платник податку дізнається протягом операційного дня в Електронному кабінеті. Якщо Таблиця не зараховується, то ДФС має повідомити причину такого рішення .

Податківці також вкотре наголошують, що  Таблиця даних платника податку подається  разом із поясненням.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС в Хмельницькій обл.

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»