• Посилання скопійовано

Як за новими правилами заповнювати поле ПН «Складена на операції, звільнені від оподаткування»?

Податківці зупинилися на правилах заповнення поля ПН «Складена на операції, звільнені від оподаткування»

Як за новими правилами заповнювати поле ПН «Складена на операції, звільнені від оподаткування»?

ДФС зазначає, що у верхній лівій частині податкової накладної/розрахунку коригування у полі «Складена на операції, звільнені від оподаткування» проставляється позначка «Без ПДВ». У разі заповнення цього поля у графі 8 розділу Б табличної частини податкової накладної вказується код ставки «903» та в обов’язковому порядку заповнюється графа 9 «Код пільги».

У РК, складених до ПН, у яких було заповнено поле «Складена на операції, звільнені від оподаткування», це поле також має бути заповнене . У разі заповнення цього поля у графі 11 розділу Б розрахунку коригування вказується код ставки «903» та в обов’язковому порядку заповнюється графа 12 «Код пільги».

Нагадаємо, що наказом Мінфіну № 763 внесено зміни до форми податкової накладної та порядку її заповнення. Та з 1 грудня 2018 року реєстрація ПН та РК в ЄРПН здійснюється за формою, затвердженою наказом №763, незалежно від дати складання таких ПН та РК.

Більше, про окремі особливості складання та реєстрації ПН та РК в ЄРПН, можна ознайомитися в листі ДФС від 27.11.2018 р. №36942/7/99-99-15-03-02-17.

***

Читайте також: 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»