• Посилання скопійовано

Як будуть оподатковуватися посилки фізосіб у 2019 році?

З 1 січня по 30 червня 2019 року діятиме перехідний період з лімітом в 150 євро, а з 1 липня 2019 року запрацює новий – 100 євро на одну фізособу

Як будуть оподатковуватися посилки фізосіб у 2019 році?

Економічна правда розповідає, що з 1 січня 2019 року набрав чинності Закон № 2628. Ним, зокрема, впроваджується й новий порядок оподаткування ПДВ ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях для одного одержувача-фізособи.

Відповідний закон підписав Президент Петро Порошенко 10 грудня.

З 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року діятиме перехідний період з лімітом в 150 євро, а з 1 липня 2019 року запрацює новий – 100 євро на одну фізособу.

До цього українці могли отримувати скільки завгодно посилок з-за кордону вартістю до 150 євро, не сплачуючи з них податки або мито.

Норми закону передбачають, що при ввезенні на територію України товарів вартістю понад 100 євро для одного одержувача на них нараховується ПДВ в 20% і 10% мита з суми, що перевищує ліміт.

Згідно з нормами нового закону, оператори поштового зв'язку та експрес-перевізники призначаються податковими агентами. Вони будуть займатися нарахуванням і сплатою зобов'язань з ПДВ для таких посилок.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»