• Посилання скопійовано

Коли реєструвати ПН та РК за першу половину квітня – 26 чи 30 квітня?

Наближаються великі травневі вихідні, а разом з ними й граничний строк реєстрації ПН та РК

Коли реєструвати ПН та РК за першу половину квітня – 26 чи 30 квітня?

За п. 3 Порядку №1246 частина дня, протягом якої здійснюються прийняття від платників ПДВ податкових накладних та/або розрахунків коригування та їх реєстрація або зупинення реєстрації, триває у робочі дні з 8:00 по 20:00.

Технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинки ЄРПН, не проводяться протягом операційного дня, крім аварійних випадків.

Якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним днем.

А ось далі – інтрига!

Відповідно до розпорядження КМУ «Про перенесення робочих днів у 2019 році» у квітні поточного року робочий день 30 квітня (вівторок) перенесено на 11 травня (субота). Тобто останній день сплати нарахованих податкових зобов’язань з податків і зборів припадає на вихідний день 30 квітня. Саме так податківці наголошували в новині про сплату податків.  Та це говорить про графіки банків та Держказначейства.

Як самі податківці працюватимуть на травневі свята, вони ще не повідомляли. І якщо вони переносити робочі дні не планують, то для них 30 квітня 2019 року є звичайним робочим днем.

За Порядком №1246 30 квітня мало б бути операційним днем! Але податківці цього ще не підтвердили. Тож відкладати реєстрацію ПН та РК на 30.04.2019 р. не радимо. Зробіть це 26 квітня, оскільки поповнити свій рахунок СЕА ПДВ можна буде також тільки в цей день. 

Тому обережним платникам ПДВ радимо зареєструвати ПН/РК заздалегідь. Тим більше, що традиційно в останні дні реєстрації електронні сервіси ДФС працюють з перебоями. А ще ж слід враховувати технічні роботи.

Увага! Банки і Держказначейство 30 квітня точно не будуть працювати. Про це ми писали тут та тут

Тож навіть, якщо податківці залишать 30 квітня операційним днем, поповнити свій рахунок СЕА ПДВ слід буде не пізніше 26 квітня.

 

UPD_26.04.2019 о 16.40

Увага! Податківці все ж таки вирішилися та зробили 30 квітня операційним днем. Про це ми заначили тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»