• Посилання скопійовано

Facebook та Viber готові сплачувати ПДВ, – Гетманцев

За словами Гетманцева, Facebook заявив, що він сплачує ПДВ в 20 юрисдикціях і він готовий робити це в Україні

Facebook та Viber готові сплачувати ПДВ, – Гетманцев

В інтерв'ю БізнесЦензор голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розказав про законопроект щодо оподаткування ПДВ електронних послуг.

 

Законопроект про оподаткування ПДВ електронних послуг, які надають нерезиденти українським громадянам. Коли він може бути поставлений на голосування?

Я вважаю, що треба приймати якнайшвидше. Що тут обговорювати? Вони надають послуги не першої необхідності. Сплачувати повинні нерезиденти, які будуть робити це із задоволенням.

 

Ви вели з ними консультації? Вони готові платити?

Так, ми з Facebook зустрічалися і з Viber зустрічалися. Вони готові це роботи. Facebook заявив, що він сплачує ПДВ в 20 юрисдикціях і він готовий робити це тут. У них є готові інструменти для цього.

 

Як це вплине на кінцеву ціну продукту?

Мене завжди дивує таке питання. Може ми не будемо боротися з контрабандою, бо контрабандний товар дешевший? Але ж контрабанда вбиває наш легальний бізнес та краде гроші пенсіонерів!

Пам'ятаєте, як нещодавно телевізори однієї відомої корейської торгової морки почали переставати працювати в Україні? Бо вони не були призначені для українського ринку, а їх сюди контрабандою завезли. Тобто контрабанда краде і у споживача!

Тому давайте думати про все суспільство і всю державу. І я не думаю, що українські рекламісти, які надають послуги в нашій державі, повинні бути дискримінованими по відношенню до рекламістів, які надають рекламні послуги нам із за кордону.

 

Як проконтролювати факт надання нерезидентом електронної послуги та змусити його сплатити ПДВ?

Мова не про механізм контролю, хоча в законопроекті передбачений і контроль, і навіть незначна відповідальність. Ми робимо їм зручний механізм, користуючись яким вони можуть сплачувати тут податки.

Бо основний аргумент не сплати ними ПДВ це те, що вони хочуть змінити юрисдикцію, резидентний статус, зареєструватися в Україні. Вони не хочуть підпорядковувати нашому податковому законодавству всю свою діяльність. А ми даємо їм таку можливість.

 

Про які суми сплати ПДВ від електронних послуг, які нерезиденти надають в Україні, може йти мова?

За нашими підрахунками, бюджет додатково отримає тільки від рекламних послуг 3 млрд грн на рік. І цей ринок постійно зростає, бо відбувається перетік від класичної реклами до електронної. А ми ще маємо фільми, інформацію, ігри тощо.

Джерело: Цензор. нет

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»