• Посилання скопійовано

Для молока та молочних продуктів – знижена ставка ПДВ: законопроект

Законопроектом №3775 пропонується оподатковувати ПДВ за ставкою 10% постачання на митній території України та ввезення на митну територію України деякої молочної продукції

Для молока та молочних продуктів – знижена ставка ПДВ: законопроект

2 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №3775 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зниження ставки податку на додану вартість для молока та молочних продуктів".

Метою законопроекту є забезпечення доступності життєво необхідних товарів для широких верств населення та попередження занепаду вітчизняного молочного виробництва. 

Так, пропонується оподатковувати ПДВ за ставкою 10% постачання на митній території України та ввезення на митну територію України молока та молочних продуктів, достатніх для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження їх здоров'я та сировини для виробництва таких продуктів (крім реалізації продукції в закладах громадського харчування), а саме:

  • масла вершкового (товарна підпозиція УКТ ЗЕД 0405 10);
  • молока та вершків, незгущених та без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин (товарна позиція УКТ ЗЕД 0401);
  • молока та вершків, згущених та з доданням цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин (товарна позиція УКТ ЗЕД 0402);
  • маслянки, коагульованих молока та вершків, йогурту, сметани, кефіру та інших ферментованих або сквашених (бактеріальними заквасками) молока та вершків, згущених або незгущених, з доданням або без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин, ароматизованих чи неароматизованих, з доданням або без додання фруктів, горіхів чи какао (товарна позиція УКТ ЗЕД 0403); 
  • молочної сироватки, згущеної або незгущеної, з доданням чи без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин; продуктів, що складаються з натуральних компонентів молока, з доданням чи без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин (товарна позиція УКТ ЗЕД 0404); 
  • сирів всіх видів i кисломолочного сиру (товарна позиція УКТ ЗЕД 0406).

Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, застосування зниженої ставки ПДВ спрямоване на цінову доступність  молока і молочних продуктів для всіх верств населення.

У разі прийняття цей Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»