• Посилання скопійовано

Увага! Законом №786 зменшено штрафи за несвоєчасну реєстрацію окремих ПН та РК в ЄРПН

Законом №786 зменшено розмір штрафів за нереєстрацію ПН та РК на звільнені від ПДВ операції, податкових накладних на неплатника та для нарахування компенсуючого ПДВ

Увага! Законом №786 зменшено штрафи за несвоєчасну реєстрацію окремих ПН та РК в ЄРПН

ДПС наголосила у своєму зверненні, що Президент підписав Закон №786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців» (він же законопроект №2524), який Верховна Рада України ухвалила 14 липня 2020 року.

В повідомленні йдеться, що лля платників ПДВ, які сплачують єдиний податок та застосують квартальний звітний період, першим місячним звітним періодом визначено липень 2020 року.

Також зменшено розмір штрафів за порушення платниками ПДВ граничного строку для реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування до таких податкових накладних в ЄРПН:

  • у разі відсутності реєстрації – 2,5 % (було 5 %) від обсягу постачання без ПДВ, але не більше 1700 гривень (було 3 400 гривень);
  • у разі несвоєчасної реєстрації – 1 % (було 2 %) від обсягу постачання без ПДВ, але не більше  510 гривень (було 1 020 гривень).

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування, крім деяких змін, які набирають чинності через 3 місяці з дня опублікування закону та з 1 січня 2021 року.

 

UPD_07/08/2020

Законом №786 зменшено розмір штрафів за нереєстрацію ПН та РК, датованих до 23 травня 2020 р. і складених на звільнені від ПДВ операції, на неплатника та для нарахування «компенсуючого» ПДВ. Про це ми зауважували тут.

***

Читайте також: Штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН та РК за Законом №466

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»