• Посилання скопійовано

Чергове доповнення переліку товарів, звільнених від ПДВ на час карантину

КМУ доповнив перелік звільнених від ПДВ товарів на час карантину товарною позицією «ємності для стиснених або скраплених газів», яка класифікується за кодом УКТ ЗЕД 7311 00

Чергове доповнення переліку товарів, звільнених від ПДВ на час карантину

17 листопада 2020 року набрала чинності постанова КМУ від 16.11.2020 р. №1112, якою передбачено чергове розширення Переліків, затверджених постановами КМУ від 20.03.2020 р. №224 і 225.

Зокрема, розділ «Системи постачання медичних газів, що необхідні для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» Переліку №224 та «Системи постачання медичних газів» Переліку №225 доповнюється такою позицією:

«7311 00 Ємності для стиснених або скраплених газів»

Відповідно з 17.11.2020 року операції з постачання цих товарів на території України, а також ввезення їх у режимі імпорту звільняються від оподаткування ПДВ на час дії карантину.

Нагадаємо, що попередній раз ці переліки доповнювались 31.10.2020 року постановою від 28.10.2020 р. №1033, про що ми писали тут.

З 31.10.2020 р. до звільнених від ПДВ потрапили:

  • імунобіологічні препарати та харчові продукти для спеціальних медичних цілей;
  • зволожувач дихальних сумішей без підігріву;
  • конектор швидкого з'єднання з медичними газами та мішок для дихального контуру, одноразового застосування (мішок дихальний одноразовий);
  • реагенти (набори реагентів) для визначення рівня прокальцитоніну, Д-димеру.

Що означає оновлення Переліків для імпортерів та продавців товарів, які до них потрапили, які умови треба виконати, щоб скористатися пільгою з ПДВ і як бути, якщо такі товари були придбані з ПДВ (до звільнення від оподаткування), читайте в роз’ясненнях від податківців тут і тут.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»