• Посилання скопійовано

Засоби індивідуального захисту: пільгою з ПДВ допоможе скористатись Держпраці

На Держпраці покладено завдання щодо видачі повідомлень про введення в обіг засобів індивідуального захисту, щодо яких не виконані вимоги Технічного регламенту, але використання яких необхідне в інтересах охорони здоров’я. Як отримати таке повідомлення, щоб скористатися пільгою з ПДВ?

Засоби індивідуального захисту: пільгою з ПДВ допоможе скористатись Держпраці

Нагадаємо, що з 2 квітня 2020 року завдяки Закону №540 пункт 71 підрозділу ІІ розд. ХХ ПКУ викладено в новій редакції. Раніше цей пункт звільняв від оподаткування ПДВ лише імпорт ліків та медвиробів для боротьби з коронавірусом). Наразі звільнення від оподаткування ПДВ таких товарів поширюється і на операції з постачання на митній території України. 

Перелік товарів, на які діє зазначена пільга, встановлено постановою КМУ від 20.03.2020 р. №224. До якої, в свою чергу, були внесені зміни постановою КМУ від 08.04.2020 р. №271. Про що ми писали тут.

Але для того, щоб скористатися пільгою, мало імпортувати або продати в Україні товар, який є в оновленому переліку. Треба ще виконати одну з двох умов, зазначених у примітці до нього:

подати декларацію про відповідність та нанести на товар або на його упаковку, а також на супровідні документи, якщо такі документи передбачені відповідним технічним регламентом, знак відповідності технічним регламентам згідно з правилами та умовами його нанесення, визначеними у Технічному регламенті щодо медичних виробів, затвердженому постановою КМУ від 02.10.2013 р. №753, Технічному регламенті щодо медичних виробів для діагностики in vitro, затвердженому постановою КМУ від 02.10.2013 р. №754, Технічному регламенті щодо активних медичних виробів, які імплантують, затвердженому постановою КМУ від 02.10.2013 р. №755, Технічному регламенті засобів індивідуального захисту, затвердженому постановою КМУ від 27.08.2008 р. №761;

або

подати повідомлення Міністерства охорони здоров’я про введення в обіг та/або експлуатацію медичних виробів (медичних виробів для діагностики in vitro, активних медичних виробів, які імплантують), стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів, або повідомлення Державної служби з питань праці про введення в обіг засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів.

Ось щодо останньої вимоги Держпраці роз'яснює наступне.

 

Роз'яснює Держпраці

Постановою КМУ від 08.04.2020 р. №271 дозволяється введення в обіг засобів індивідуального захисту, що визначені Переліком у випадках, якщо вони відповідають вимогам Технічного регламенту або на підставі повідомлення Держпраці. При цьому, дія Технічного регламенту не поширюється на засоби індивідуального захисту, на які видано таке повідомлення Держпраці. Отже, на Держпраці покладено завдання щодо видачі повідомлень про введення в обіг засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги Технічного регламенту, але використання яких необхідно в інтересах охорони здоров’я.

У зв’язку зі змінами, просимо звернути увагу на корективи у кодах УКТЗЕД та найменуваннях засобів індивідуального захисту, що внесені до Переліку.

Разом з цим, надаємо інформацію щодорекомендованих характеристик засобів індивідуально захисту, використання яких необхідне в інтересах охорони здоров’я при боротьбі з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). її можна подивитися тут.

Наголошуємо, що заяви про введення в обіг окремих засобів індивідуального захисту, стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів, але використання яких необхідне в інтересах охорони здоров’я,- подаються заявником дистанційно на електронну адресу, розміщену на сайті Головних управлінь (Управлінь) Держпраці залежно від місця реєстрації суб’єкта господарювання.

З метою надання оперативної відповіді, Держпраці створила всі умови для опрацювання таких заяв і видачі повідомлень не пізніше наступного робочого дня з моменту їх надання.

ЗАВАНТАЖИТИ ШАБЛОН ЗАЯВИ ТУТ>>>

Джерело: Держпраці у Хмельницькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»