• Посилання скопійовано

Реєстрація ПН, сплата податків та звітування під час війни: відео від ДПС

Податківці провели вебінар на тему новацій за Законом №2260. У відео наголошено, що зареєструвати ПН та РК, по яким настав обовʼязок з 24 лютого до 26 травня, слід до 15 липня. Але інших подробиць, на жаль, поки немає

Реєстрація ПН, сплата податків та звітування під час війни: відео від ДПС

ДПСУ повідомляє, що формати взаємодії з бізнес-спільнотою та громадськістю видозмінюються відповідно до викликів, які є сьогодні через воєнний стан. Започатковані ДПС та Радою бізнес-омбудсмена вебінари стали цікавими комунікаційними майданчиками для спілкування податківців та платників. Так, другий із циклу вебінарів був присвячений темі оподаткування у воєнний час. 

«Податки на війні: які основні зміни відбулися у роботі податківців» – про це розповіли керівники структурних підрозділів ДПС Тетяна Гречана і Тетяна Доценко. Мова йшла про особливості ведення бізнесу в режимі воєнного стану, зокрема, новації Закону України від 12.05.2022 № 2260, запровадження мораторію на податкові перевірки.

Розглядалися також податкові нюанси щодо відновлення втрачених (знищених) документів.

Детальні розʼяснення з цих питань дивіться у відео.

Важливість та актуальність теми другого вебінару засвідчила велика кількість запитань, з якими учасники звернулися до представників ДПС. Враховуючи неможливість надати відповіді на всі питання через обмеженість часу, ДПС опрацює їх у форматі запитання – відповідь, які будуть оприлюднені на вебпорталі ДПС. 

Наступний вебінар відбудеться 7 червня 2022 року, під час якого розглядатимуться зміни у контролі за міжнародним оподаткуванням.

 

Від редакції: У відео наголошено, що зареєструвати ПН та РК, по яким настав обовʼязок з 24 лютого до 26 травня, слід до 15 липня. Але інших подробиць, на жаль, поки немає. Тож чекаємо на появу докладного окремого розʼяснення щодо цього. 
Територіальні податківці зауважили, що податкові накладні підлягають реєстрації в ЄРПН у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України, та за формою, чинною на день такої реєстрації, незалежно від дати їх складання. Тобто всі ПН  та РК мають реєструватися за новими форматами. 
***
Читайте також:

***

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»