• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева підготував поліпшення процесу реєстрації ПН на час війни (оновлено)

За словами Железняка, до законопроєкту №8079 додали зміни щодо реєстрації ПН під час війни. Зокрема, продовження часу реєстрації до 20:00 та граничних строків, а також значне зменшення штрафів за несвоєчасну реєстрацію

Комітет Гетманцева підготував поліпшення процесу реєстрації ПН на час війни (оновлено)

Ми вже писали раніше, що Комітет Гетманцева не підтримав правки до законопроєкту №8079 щодо відміни блокування ПН на час війни.

Гетманцев виступив категорично проти змін, спрямованих на припинення блокування ПН/РК. Про це повідомила сама Южаніна у своєму Телеграм-каналі.

30 листопада Южаніна в своєму Телеграм-каналі наголошувала, що пройшло засідання комітету щодо зупинення блокування ПН. Але з 22 присутніх членів комітету підтримали скасування блокування лише 6. Решта, особливо голова комітету, категорично проти. Потім зʼявилася й відповідь Мінфіну, що він категорично проти скасування блокування ПН на час війни.

А ось 1 грудня відбулося  нове засідання комітету з податкової політики. За словами Железняка, за його результатами до законопроєкту №8079 щодо заборони грального бізнесу перебувати на ЄП в текст до ІІ читання додали зміни щодо реєстрації ПН та РК на час війни.

Деталі від Южаніної

За окремим постом Южаніної стали відомі деталі майбутних змін.

Так, на період воєнного стану та протягом 6 місяців після його припинення:

1. Продовжено граничні терміни реєстрації податкових накладних – для ПН, складених з 1 до 15 числа місяця, - на 5 календарних днів, а для ПН, складених з 16 до останнього числа місяця, - на 3 календарних дні.

2. Зменшено штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних до 2-5-10-15-25% суми ПДВ замість 10-20-30-40-50% залежно від строку такого порушення (про це писала у минулих дописах).

3. Збільшено час роботи електронних сервісів податкових органів – з 8 до 20 години (сьогодні до 18 години), а операційний день, на який припадатиме граничний строк реєстрації податкових накладних, триватиме з 0:00 до 24:00 годин.

За словами Южаніної, про зупинення на період воєнного стану блокування ПН та реєстрації всіх заблокованих податкових накладних буде проводитися детальне обговорення проблематики з наступного понеділка в комітеті.

Всі новини на тему блокування ПН та РК дивиться тут

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»