• Посилання скопійовано

Скасування процесу блокування ПН на час війни не буде

За словами Южаніної, Гетманцев ідею скасування блокування ПН не підтримав та наголосив, що у разі прийняття такого рішення на час війни в бюджеті не вистачить коштів для фінансування армії

Скасування процесу блокування ПН на час війни не буде

Ми вже писали раніше, що Комітет Гетманцева не підтримав правки до законопроєкту №8079 щодо відміни блокування ПН на час війни.Гетманцев виступив категорично проти змін, спрямованих на припинення блокування ПН/РК. Про це повідомила сама Южаніна у своєму Телеграм-каналі.

30 листопада Южаніна в своєму Телеграм-каналі наголошувала, що пройшло засідання комітету щодо зупинення блокування ПН. Але з 22 присутніх членів комітету підтримали скасування блокування лише 6. Решта, особливо голова комітету, категорично проти.

Потім зʼявилася й відповідь Мінфіну, що він категорично проти скасування блокування ПН на час війни.

І ось 5 грудня за ініціативою Гетманцева було зібрано групу експертів і представників виконавчої влади, для обговорення пропозиції Южаніної щодо зупинення блокування податкових накладних.

За словами Южаніної, нарада полягала в питаннях Гетманцева до податкової служби, до Мінфіну, зверненнях до експертів щодо вдосконалення діючої системи СМКОР. Дискусія тривала декілька годин, але виключно в парадигмі, як покращити чи зробити менш вразливим реальний бізнес перед СМКОР.

Гетманцев ідею Южаніної не підтримав та наголосив, що у разі скасування блокування на час війни в бюджеті не вистачить коштів для фінансування армії.

Тож скоріш за все блокування так й залишиться на час війни, ніякі аргументи не змінять думки ані комітету ВРУ, ані Мінфіну.

Залишається сподіватися, що хоч зміни до Порядку блокування ПН та послаблення щодо реєстрації будуть незабаром прийняті. Подивимося далі.

Всі новини на тему блокування ПН дивиться за посиланням. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»