• Посилання скопійовано

Увага! Рада прийняла зміни щодо реєстрації ПН/РК

12 січня ВРУ прийняла в цілому проєкт Закону №8079. Зі слів Н. Южаніної, ним продовжено граничні терміни реєстрації ПН, зменшено штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію та зроблено цілодобовим граничний строк реєстрації ПН/РК

Увага! Рада прийняла зміни щодо реєстрації ПН/РК

Ми вже розповідали, що 12 січня ВРУ прийняла в цілому проєкт Закону №8079. Ним заборонено перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування 2%. Та це не єдині зміни...

Як розповіла Н. Южаніна, у цьому законі містяться запропоновані нею раніше, але проголосовані в уточненій редакції Комітету ВРУ три поправки щодо реєстрації податкових накладних.

Так, на період воєнного стану та протягом 6 місяців після його припинення:

  1. Продовжено граничні терміни реєстрації податкових накладних – для ПН, складених з 1 до 15 числа місяця, - на 5 календарних днів, а для ПН, складених з 16 до останнього числа місяця, - на 3 календарних дні.
  2. Зменшено штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних до 2-5-10-15-25% суми ПДВ замість 10-20-30-40-50% залежно від строку такого порушення.
  3. Збільшено час роботи електронних сервісів податкових органів – з 8:00 до 20:00 (наразі до 18:00), а операційний день, на який припадатиме граничний строк реєстрації податкових накладних, триватиме з 0:00 до 24:00.

Проте основні пропозиції щодо зупинення на період воєнного стану блокування податкових накладних та реєстрації всіх заблокованих податкових накладних не були враховані.

Що ж, чекаємо на підписання і набрання чинності законом. Про це повідомимо додатково.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»