• Посилання скопійовано

За якою формою подається повідомлення щодо невідповідності платника ПДВ критеріям ризиковості?

Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника ПДВ критеріям ризиковості платника ПДВ подаються до ДПС в електронному вигляді у форматі ХМL за кодом форми J(F)13149

За якою формою подається повідомлення  щодо невідповідності платника ПДВ критеріям ризиковості?

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що відповідно до п. 6 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 р. №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (із змінами та доповненнями) питання відповідності/невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку розглядається комісією регіонального рівня.

Комісією регіонального рівня розглядається питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, у разі виявлення обставин та/або отримання інформації, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку, та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Інформація та копії документів подаються платником податку до ДПС в електронній формі засобами електронного зв’язку з урахуванням вимог Законів України від 22.05.2003 р. №851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг», від 05.10.2017 р. №2155-VІІІ «Про електронні довірчі послуги» та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. №557 (в редакції наказу Мінфіну від 01.06.2020 р. №261).

Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку подаються до контролюючого органу в електронному вигляді у форматі ХМL за кодом форми J(F)13149.

Кільксть документів довільного формату (файлів), що додаються Повідомлення не повинна перевищувати 100 штук.

Водночас, один файл може містити копії кількох документів, за умови, що його розмір не перевищує 2 Мб.

Вищезазначені обмеження пов’язані з оптимізацією обробки інформації в інформаційно – телекомунікаційних системах.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»