• Посилання скопійовано

Гетманцев обіцяє помʼякшити критерії ризиковості платників ПДВ

За словами Гетманцева, відбудеться пом'якшення критеріїв, на підставі яких платникам податків надається ризиковий статус. Ці зміни потрібні для того, щоб максимально «олюднити» СЕА ПДВ

Гетманцев обіцяє помʼякшити критерії ризиковості платників ПДВ

До кінця березня відбудеться черговий перегляд критеріїв, за якими здійснюється призупинення реєстрації ПДВ-накладних. Про це у рамках форуму Business Wisdom Summit «Патріоти бізнесу» повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За словами Гетманцева, відбудеться пом'якшення критеріїв, на підставі яких платникам податків надається ризиковий статус. Такий статус згодом обертається для компанії тим, що вона взагалі не може здійснити реєстрацію ПДВ-накладних.

«Ці зміни потрібні для того, щоб максимально "олюднити" систему електронного адміністрування ПДВ. Тобто наше завдання, щоб воно справді стало сервісом, а не репресивною машиною», – пояснив Гетманцев.

Нагадаємо, що 11 січня 2023 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів №1428, яка вирішила проблему блокування податкових накладних, у яких обсяг постачання не перевищує 5 тис. грн.

***

Читайте також: Що не так із СМКОР: результати розслідування Ради бізнес-омбудсмена

Джерело: Діло

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»