• Посилання скопійовано

Гетманцев обіцяє найближчим часом оновлення Порядку блокування ПН

Гетманцев проінформував, що чергові зміни щодо Порядку блокування ПН та РК щодо ризикоорієнтовності роботи СМКОР знаходяться вже на погодженні в КМУ. Це має забезпечити зниження рівня блокування ПН до кінця року до 0,2%

Гетманцев обіцяє найближчим часом оновлення Порядку блокування ПН

24 квітня цього року на базі Державного податкового університету відбувся черговий  круглий стіл із Головою податкового Комітету ВРУ Данилом Гетманцевим, ДПС України та платниками податків. Зустріч була  присвячена обговоренню актуальних питань оподаткування бізнесу, в якій взяв участь також представник ВГО «Асоціація платників податків України».  Формат заходу — оф/он- лайн.

Серед запрошених спікерів:

  • Данило Гетманцев – Народний депутат Ураїни, Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики;
  • Дмитро Серебрянський – в.о. ректора Державного податкового університету;
  • Представники ДПС України.

Модератором круглого столу був Голова  Комітету підприємців з податкових питань ТПП України Дмитро Михайленко.

Учасників  заходу привітав  в.о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський, який  зазначив, що налагодження комунікації бізнесу і влади є сигналом ефективної спільної роботи, спрямованої на відновлення країни, побудову партнерських відносин та побажав плідних дискусій та ефективних результатів.

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своїй промові зазначив, що Україна нині переживає надважкі часи своєї історії і протистояння з ворогом відбувається в різних площинах: в воєнній, міжнародній та  економічній. Влада та бізнес вимушені разом шукати шляхи для вирішення проблемних питань аби  перемогти на економічному фронті. Для цього, за його словами, необхідно сконцентрувати свої зусилля на питанні соціальної справедливості, в частині сплати податків, адже більша частина всіх податкових надходжень спрямовується на потреби оборони країни. «Єдиний обов’язок бізнесу — це сплачувати податків з доходів в повному обсязі», — зазначив Данило Гетманцев. Далі Голова податкового Комітету ВРУ  зупинився на питаннях блокування податкових накладних, віднесення платників до категорії «ризикових», навівши при цьому статистику: в березні  2023 року відсоток блокування податкових накладних становив лише 0,79 від загального обсягу зареєстрованих податкових накладних, станом на 18 квітня цього року цей показник становив, відповідно, 0,69; протягом березня — квітня цього року 198  аналітичних досліджень були  скеровані до Бюро економічної безпеки України для подальшого  опрацювання в межах компетенції цього органу. Також він проінформував присутніх, що вже на погодженні в КМУ знаходяться чергові зміни щодо Порядку реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, мета яких - посилити ризикоорієнтовність роботи СМКОР, що має забезпечити зниження рівня блокування податкових накладних до кінця року до  0,2%.

Друга частина  круглого столу пройшла в форматі «запитання — відповіді», під час якої платники податків мали можливість отримати відповіді та роз’яснення від Данила Гетманцева та представників ДПС України по конкретних кейсах.

Окрім проблематики блокування податкових накладних, питання, які обговорювались на круглому столі, стосувалися також Звітів про контрольовані іноземні компанії, оподаткування суб’єктів ІТ-галузі, «воєнних» пільг щодо податків на землю та нерухомість, визначення податкового резидентства фізичних осіб та подання ними звітності, підтвердження можливості/неможливості виконання платниками податків податкових зобов’язань тощо.

Зустріч відбулася конструктивно, у форматі діалогу. Всі учасники заходу змогли висловити свої думки з проблемних  питань бізнесу.

***

Читайте також:

Джерело: Асоціація платників податків України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»