• Посилання скопійовано

Коли можна поновити строки для подання скарги на відмову у розблокуванні ПН?

Клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги щодо рішення про відмову в реєстрації ПН та РК в ЄРПН може бути подано в е-вигляді разом зі скаргою та копіями підтвердних документів поважності причин пропуску

Коли можна поновити строки для подання скарги на відмову у розблокуванні ПН?

Податківці у підкатегорії 101 ЗІР зауважили, що пунктом 56.1 ПКУ рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку.

Відповідно до п. 3 Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку (далі – Порядок розгляду скарги), затвердженим постановою КМУ від 11.12.2019 № 1165, скарга подається платником ПДВ протягом 10 робочих днів, що настають за днем прийняття рішення комісією регіонального рівня.

Скарга подається платником податку в електронній формі засобами електронного зв’язку з дотриманням вимог ПКУ, Законів України від 22.05.2003 № 851- IV «Про електронні документи та електронний документообіг»від 05.10.2017  № 2155- VIII «Про електронні довірчі послуги» і реєструється ДПС у день її надходження (п. 5 Порядку розгляду скарги).

Протягом шести місяців з дати закінчення строку, встановленого абзацом першим п. 56.3 ПКУ, платник податків має право подати скаргу разом із клопотанням про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку та копіями підтвердних документів поважності причин його пропуску (за наявності). У скарзі може міститися клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку. Контролюючий орган вищого рівня, розглядаючи клопотання платника податків, поновлює пропущений строк на подання скарги в адміністративному порядку, якщо визнає причини його пропуску поважними.

Отже, клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних може бути подано в електронному вигляді разом зі скаргою та копіями підтвердних документів поважності причин пропуску (за наявності) протягом шести місяців з дати закінчення строку, встановленого для подання скарги.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»