• Посилання скопійовано

Отримали аванс за пільговими товарами для боротьби з COVID-19 до 1 липня, а поставили їх пізніше: що з ПДВ?

На дату фактичного відвантаження товарів у періоді починаючи з 01.07.2023 у межах авансу ПДВ не нараховується, а понад обсяг авансу слід нарахувати ПЗ з ПДВ

Отримали аванс за пільговими товарами для боротьби з COVID-19 до 1 липня, а поставили їх пізніше: що з ПДВ?

Податківці у підкатегорії 101 ЗІР підкреслили, що при визначенні порядку оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів/послуг слід керуватися нормами ПКУ, які діють на дату визначення податкових зобов’язань з ПДВ за такою операцією, тобто на дату настання «першої події».

Враховуючи викладене, якщо платник податку до 01.07.2023 (у період дії норм п. 71 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ) отримав часткову попередню оплату за товари, внесені до Переліку №224, то на дату отримання коштів податкові зобов’язання з ПДВ на суму такої попередньої оплати не нараховуються.

Фактичне відвантаження товарів у періоді починаючи з 01.07.2023:

  • у межах отриманої часткової попередньої оплати («друга подія») – не зумовлює у платника податкових наслідків з ПДВ;
  • понад обсяг отриманої часткової попередньої оплати – підлягає оподаткуванню ПДВ у загальному порядку (податкові зобов’язання нараховуються на обсяг неоплаченої частини відвантажених товарів).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»